Varför är den viktigaste frågan som finns

Efter gårdagens blogginlägg om ungdomskultur blev jag snabbt och spontant inbjuden till ung vilja för att prata mer om vad kommunen gör för unga. Det blev ett väldigt trevligt samtal om skola, fritid, kollektivtrafik och lite stadsplanering.

Vi konstaterade tillsammans att vi politiker ofta är dåliga på att förklara varför vi gör förändringar. Min erfarenhet är att när man väl får sätta sig ned och förklara varför vi bygger en ny högstadieskola och flyttar ihop gymnasieutbildningarna förstår de flesta och hänger med på tankegångarna. Men vi gör det inte tillräckligt ofta.

Mycket av vår kommunikation handlar om VAD kommunen gör men inte VARFÖR. På samma sätt reagerar nog gemene man ofta på vad som ska hända utan att ställa sig frågan varför det händer. Tillsammans behöver vi oftare ställa frågan varför och förklara varför.

För att varför är den viktigaste frågan som finns.

Publicerat juni 15th, 2012. Trackback: trackback

Comments are closed.