Vem är Johannes Krunegård?

I sommar gifter jag mig med min fästmö och eftersom jag (lite konservativt, kan tyckas) tycker att man ska ha samma efternamn i en familj och min fästmö inte vill byta blir det helt enkelt så att jag tar hennes efternamn i samband med vigseln.

Men med tanke på att det är ett val i faggorna som jag tänkte ställa upp i kommer jag redan nu börja använda mitt nya namn som ”artistnamn”. Helt enkelt för att inte byta namn mitt i valrörelsen.

Så från och med typ nu kommer jag att kalla mig Johannes Krunegård i de flesta officiella sammanhang. Jag har faktiskt redan smygstartat.

SPOFF:

Var kommer namnet Krunegård ifrån?
Min blivande svärfar kan en lång historia som har något med bokbackar (alltså träd i sluttningar, inte lådor med trycksaker) att göra tror jag. Jag har inte lärt mig historien, men lovar att göra det snart.

Vad händer med johdan?
Johdan är ett alias jag fick när jag pluggade och består av de tre första bokstäverna i för- respektive efternamnet. Jag kommer fortsätta använda det fast i mer begränsad omfattning. Om man går in på www.johdan.se kommer man till den här sidan. Det gör man om man går in på www.johanneskrunegard.se också.

Är du släkt med popstjärnan med samma efternamn?
Nej, inte än, men snart.

Erkänn att du byter namn bara för att få coola initialer?
Neeee… …eller jo, lite…

Publicerat mars 22nd, 2010. Trackback: trackback
 1. Jakop Dalunde skrev 23 mars, 2010 klockan 10:14

  Snyggt!

 2. Joakim skrev 26 mars, 2010 klockan 20:32

  Intressant artikel om världsförbättrare:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article6850235.ab

  Framför allt tänkte jag på dig när jag läste följande kommentar:

  vestrogothia, 47 år, Idag 17:56 ha ha..det är väl detta man alltid misstänkt med dessa världsförbättrare och miljöpartister…och de får aldrig kritieras i media, man problematiserar aldrig deras snällism som ofta bara är en mask för att visa upp sin självgodhet! Vi behöver mer ifrågasättande av dessa självrättfärdiga besserwissrar som hotar att vinna valet i höst!

 3. Johdan skrev 26 mars, 2010 klockan 21:01

  Jag säger bara bring it on! Jag ser fram emot att verkligen får förklara grön politik för hugade debattörer som vill syna vår politik i sömmarna.

  Risken kritikerna tar är att helt plötsligt upptäcka att vi har rätt.

 4. John Axel Forsman skrev 29 mars, 2010 klockan 16:18

  JK som i Just Kidding?

 5. Johdan skrev 30 mars, 2010 klockan 14:28

  Neeeej, kolla in http://www.jk.se

 6. Joakim skrev 3 april, 2010 klockan 19:32

  Spännande bara att höra hur arg hon blivit över ”alla dessa världsförbättrare”. Borde man inte bli glad över att någon vill förbättra världen…

  På tal om det, hur ser Mp på biståndspolitik? Har du skrivit något om det?

 7. Marcus skrev 19 september, 2010 klockan 10:18

  Nu blir det en röst på dig helt enkelt! Hade inte full koll på läget och tänkte rösta på Marco istället men efter lite goggling så tyckte jag att det verkade påtagligt mer stabilt att lägga min röst på dig istället!

  Dessutom uppfyller du mina kriterier för tillfället som grön 70-talist det är sånna jag vill ska fylla upp kommun, landsting och riksdag! (Eller är du född 80 close enough!)

 8. Marcus skrev 23 september, 2010 klockan 17:10

  Avvaktar en smula med mitt engagemang i miljöpartiet måste veta att det är säkert att miljöpartiet inte byter sida till Alliansen.. Sker detta blir det knappast något för min del! Nu verkar det ju inte bli så men det kan ändras och detta är absolut centralt för mitt engagemang i partiet! Dessutom anser jag att denna hatkampanj som riktats mot Dennis Nilsson (moderaterna) är totalt obefogad! Personligen anser jag att det borde vara obligatoriskt att läsa igenom SD:s partiprogram nu när de är invalda i riksdagen! Oavsett vilket parti man tillhör! Varför jo därför att sticka huvudet i sanden politiken har falerat (misslyckats grovt!) och detta var en av aspekterna till varför dom vart invalda i huvudtaget! Egentligen borde man ha skickat med en bilaga med SD:s partiprogram i SN innan valet! Deras riktiga partiprogram inte något reklamutskick.. Om folk ändå vill rösta på dom låt dom göra det då.. Det är detta som är grunden för en DEMOKRATI yttrandefrihet eller är det inte så?