En ny grön våg?

I helgen har centerpartiet kommundagar och i medierna skrivs det spaltmeter om centerkrisen.

Och man kan ju lugnt säga att de har problem. Kärnkraften, förbifart Stockholm, Vattenfail, Vargjakten. Listan över de centerpartistiska klavertrampen kan göras lång. Mycket lång.

Inte konstigt att det nu börjar mullra i de egna leden.

Fredrik Pettersson skriver om Lotta Lange som fick nog och gick ur Centern när partiledningen gick med på att bygga ny kärnkraft:

Droppen som fick bägaren att rinna över var energiuppgörelsen och sveket i den fråga som en gång fått Lange att välja just Centern.

– Jag tidigt fick signaler om att partiet var på väg att svänga i energifrågan och jag minns att jag lyfte frågan med andra lokala centerpolitiker. Är det så kliver jag av, sa jag varpå flera hakade på, berättar Lotta Lange.

– Men egentligen var det nog ingen som riktigt trodde att det skulle bli som det blev. Att Centern skulle sälja sin själ för makten.

Flera av mina miljöpartistiska partikamrater övergav Centern vid förra kärnkraftssveket, då Fälldin, trots att han inte ville ”dagtinga sitt samvete för en statsrådspost” gick med på att ladda Barsebäck 2.

Är det månne dags för en ny medlemsström från Centern till Miljöpartiet?

Publicerat februari 5th, 2010. Trackback: trackback
  1. Toastmasterkillen skrev 5 februari, 2010 klockan 23:08

    Du, TwitThis länken funkar inte så bra varken här på bloggen eller via RSS. Kommer bara till bloggens startsida.

    Jag skulle twittra att jag Förbifart Stockholm verkligen är bortkastade pengar. Vi minskar utsläppen med minskad biltrafik så därför bygger vi ännu mer infrastruktur som gynnar privat trafiken??! Konstigt.

  2. Johdan skrev 9 februari, 2010 klockan 11:58

    Nu ska twittergrejjen funka igen. Tack för påpekandet.