Förhoppning om förnyelse

Flera medier (DN, SvD, Expressen) rapporterar idag om Centerns jätteras och att de gör sällskap med vänstern och Kristdemokraterna under riksdagsspärren.

Visst, opinionsundersökningar är opinionsundersökningar och detta är den enda där Centern ligger under spärren. Så det är knappast troligt att valresultatet kommer se ut som dagens opinionsundersökning.

Men jag kan inte förneka att jag ur några perspektiv skulle jag gilla om dagens opinionsundersökning blev valresultat.

Tänk bara att ha tre partier (Kristdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet) utanför riksdagen som alla skulle behöva omvärdera och förnya sin politik. Vilken vitamininjektion det skulle vara för svensk politik.

Publicerat januari 15th, 2010. Trackback: trackback
 1. Centern och Opinionen « Joakim Hörsing skrev 18 januari, 2010 klockan 21:08

  […] Världens eko, Johdan,Hådén, Morian, Alltid rött,Högberg,Germund, […]

 2. John Axel Forsman skrev 22 januari, 2010 klockan 17:11

  Ja då kanske Miljöpartiet skulle måsta bilda majoritet med alliansen?

 3. John Axel Forsman skrev 22 januari, 2010 klockan 17:15

  Nej se på faen, det hade inte räckt. Enda möjligheten vore kanske Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet för majoritetsregering.

 4. John Axel Forsman skrev 22 januari, 2010 klockan 17:23

  Tur att jag har en samhällslärare bredvid mig på kontoret som förklarar sånt som småpartispärren. Glöm det jag sa.

 5. Roger Malm skrev 16 februari, 2010 klockan 19:02

  Själv tycker jag det är intressant att Vänsterpartiet lägger en klassdimension på miljöpolitiken. Där har ni nåt att lära er.
  Och tro mig, så länge som ledande miljöpartister i denna kommun (Nynäshamn) ägnar sig åt osaklig argumenation i fråga om motorvägen och hamnen så kan man inte ta er på allvar. Finns alldeles för många tomtar i ert parti som kommer till tals. Däremot håller jag med om behovet av att de tre partierna skall omvärdera sin politik. Fast för KD finns nog inte nåt hopp. De andra två partierna har en annan historia. Vänsterpartiet med sin lyhördhet för olika åsikter och centerpartiet för sin folkrörelsetradition.