Listtopparna föreslagna

Idag presenterade Miljöpartiet Sörmlands valberedning sitt förslag till huvudkandidater till riksdags och landstingslistor. I och med det är organisationen ett stort steg närmre att utse de som kommer företräda partiet i de beslutande församlingarna.

Som etta på riksdagslistan föreslås Gunvor G Ericson. Konstigt vore väl annars, tänkte jag säga. Hon sitter i riksdagen idag och är en av riksdagsgruppens klarast lysande stjärnor. Med sin enorma kunskap på socialförsäkringsområdet och ett brinnande engagemang för folkhälsa är hon självskriven som toppkandidat.

Föreslagen tvåa på riksdagslistan blev undertecknad. Det är både spännande och smickrande att få det förtroendet. Jag kommer göra allt för att bidra till att Miljöpartiet gör det bästa valet någonsin.

Trea på valberedningens lista är Yuri Silva. Han är en ung, modig och engagerad politiker med ett ständigt leende och hjärtat på rätta stället.

Birgitta Eriksson är fyra. Hon har lång erfarenhet i partiet och är begåvad med tydlig grön ideologisk kompass. Också ett riktigt bra val.

När det gäller landstingslistan känns det väldigt bra att Ylva G Karlsson får förnyat förtroende från valberedningen.

Raketen i sammanhanget är Jonas Hultberg från Nyköping. Från ingenstans jobbade han dig in som tvåa på landstingslistan i två valkretsar. Han har snabbt kommit till sin rätt i partiet och det känns som om han alltid varit med trots att han är relativt ny.

Uppsättningen huvudkandidater känns onekligen bra. Valberedningen har lyckats, med medlemmarnas provval som hjälp, lyckats skapa schyssta mixer och bra lag med kandidater som kompletterar varandra.

Den 12 december fastslås huvudkandidaterna på Miljöpartiet Sörmlands höststämma.

Publicerat december 4th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.