Grönt är grönt och inget annat

Länge har diskussionens vågor gått höga om huruvida Miljöpartiet är det nya hippa liberala partiet eller mer vänster än vänstern själv.

Liberalen Johan Norberg har både flirtat och gjort slut med Maria Wetterstrand.

Nu ger sig tankesmedjan Cogitos ordförande Per Gahrton in i diskussionen med en debattartikel i DN. På ett föredömligt tydligt sätt redogör han för orsakerna till förvirringen angående de grönas hemvist i det politiska landskapet.

Svaret på allas frågor är att Miljöpartiet varken är liberalt, socialistiskt eller konservativt. Miljöpartiet har sin ideologiska hemvist i den gröna ideologin som är skiljd från de andra.

Så enkelt var det.

Gahrton lyfter också förtjänstfullt den gröna synen på politiken. Politiken är inte målet, det är medlet för att skapa det goda, hållbara samhället. Metoderna får aldrig överskugga visionerna.

Publicerat november 29th, 2009. Trackback: trackback
  1. Claeskrantz.se » Rödgröna föreslår ett samlat stöd till de arbetslösa i ny organisation skrev 30 november, 2009 klockan 08:39

    […] bloggar om socialförsäkringssystemen: Roger Jönsson, Oscar Fredriksson (C), Högbergs tankar, Johdan, Ett hjärta RÖTT, BODSTRÖMSAMHÄLLET, annarkia, Ann-Sofie Wågström´s…, HBT-sossen, […]