Vaddå vågmästare?

Idag har en ny opinionsundersökning blåst ytterligare nytt liv i diskussionen om det parlamentariska läget efter valet 2010. Frågan alla diskuterar är vad som skulle hända om Sverigedemokraterna blir vågmästare.

Jag har, precis som Maria Ferm svårt att betrakta Sverigedemokraterna som vågmästare.

Rätta mig om jag har fel, men har inte Jimmie Åkesson sagt att Sverigedemokraterna inte kan tänka sig Mona som statsminister? Efter ett sådant ställningstagande är det svårt att se att SD skulle välja att samarbeta med de rödgröna. Båda parter är överens om att det politiska avståndet är för stort för ett vettigt samarbete.

Det är onekligen svårt att vara vågmästare när man befinner sig längst ut på kanten.

Det enda sättet för Sverigedemokraterna att få politiskt inflytande är att samarbeta med borgarna. Jag hoppas, och tror, att centern och folkpartiet är såpass kloka att de inte låter det hända.

Publicerat november 27th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.