Bortglömd musik

Ibland återkommer man till musik som man lyssnade på för länge sedan. Musik som kanske inte var så populär ens då men som på något sätt, ofta tack vare musikinbitna kamrater, letade sig in i skivsamlingen.

Jag tänkte tipsa om tre band/artister som jag tycker du borde upptäcka.

Newtone

Det första fyndet är Newtone. De släppte endast en skiva men den var å andra sidan svängig så att det räckt i ett helt decennium. Ibland sitter jag i min gungstol och undrar vad som egentligen hände med bröderna Linder. Jag vill göra er speciellt uppmärksamma på tandborst-wahwah-gitarrackompanjerade distade trumpetsolot i ”Is that so”.

Paoli Mendonca

Det andra tipset är Paulo Mendonça (som inte verkar finnas på Spotify). Hårdrocksfunk när den är som bäst. Han släppte några skivor under 90-talet och fick bland annat storheter som Lisa Nilsson och Nisse Landgren att medverka i bakgrunden på några låtar. Nuförtiden är han tydligen instoppad i något producentlag som gör pop till pojkband.

Tower of Power

Det tredje och minst bortglömda tipset är Tower of Power. Min sambo har teorin att det bara är kristna pojkar som gillar dem och hittills har jag bara hittat ett undantag från teorin. Den bästa ingången till TOP får man troligtvis via liveplattan Soul vaccination:live.

Den gemensamma nämnaren för alla tre tips är äkta trummor och trummisar som kan hantera äkta trummor. Det verkar vara vägen till mitt musikhjärta.

Publicerat juli 11th, 2009. Trackback: trackback
  1. Jörgen skrev 14 juli, 2009 klockan 13:28

    Räknas jag som kristen eller är det jag som är undantaget? :)