Hägglund lyckas

Sedan Göran Hägglund tal i Almedalen, där har framställde sig som den vanliga människans representant i kampen mot kultursidevänstern, har allt gått Hägglunds väg.

Han fick mothugg som jämförde hans värdekonservatism med sverigedemokraternas och genast var bloggdrevet igång.

Kristdemokraternas ny taktik och ideoligiska flirt med villamedelklassen diskuteras friskt i bloggosfären. Och genast gick kristdemokraterna från att vara ett krisparti kring 4 % som ingen pratar om till att vara ett parti som väcker känslor och framstår som relevant.

Nu har också jag fallit i fällan och lyfter kristdemokraterna till diskussion. Men jag är inte ensam i fångstgropen. Maria, Christian och Tomas har redan skrivit kloka saker om saken.

Publicerat juli 10th, 2009. Trackback: trackback
  1. Conny Brännberg skrev 13 juli, 2009 klockan 16:31

    Vi kristdemokrater har missat i kommunikationen av vår politik. Det är inte politiken som är fel utan att vi låtit andra sätta en bild av oss. Den ska vi självfallet själva stå för. Göran Hägglund lyckades bra med detta genom sitt tal i Almedalen och helt plötsligt har KD blivit intressant för fler. Vi är övertygade om att vår politik är för ”vanligt folk”.

  2. Anders Wallner: sommaren då normkritiken var på allas läppar skrev 17 juli, 2009 klockan 16:30

    […] höll ett riktigt stockkonservativt tal i Almedalen (som bland gröna bloggare bland andra Maria, Johannes, Christian och Tomas reflekterat över). Hägglund pratade om att KD är ett parti för […]