Framtiden är nu

Då och då får man höra att ungdomar är viktiga för att ”de är vår framtid”. Jag förstår andemeningen och kan hålla med. Men jag gillar inte riktigt att de bara betraktas som ”vår framtid” och inte också tas på allvar idag.

I politiken betraktas jag ofta som ung trots mina snart 30 år. Jag är yngst i nästan alla sammanhang jag rör mig i. Så länge det inte är ett internt partievenemang förstås, då är jag snarast medelålders.

I Miljöpartiet agerar ungdomarna på samma arena som alla andra. De är inte förpassade till ett radikalt låtsasparti som driver populistiska ungdomsfrågor. Gröna ungdomar åtnjuter respekt och får ta politiskt ansvar på riktigt. Och det är viktigt.

Inte bara för framtiden utan också för nuet.

Med anledning av en artikel i aftonbladet

Publicerat juli 5th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.