Jo, Göran är roligast

Tv-kanalen Comedy central har frågat de politiska ungdomsförbundens ordförande om vilken partiledare som är roligast. Och i topp hamnade Kristdemokraternas Göran Hägglund.

Jag är böjd att hålla med. På riktigt alltså. Jag menar inte att den politik han för är skrattretande, utan att han är rolig på riktigt alltså. När han skämtar.

Han verkar vara kvick, vältajmad och innehavare av en stor portion självironi. Jag minns särskilt den gången i Alliansens barndom då han på ett valmöte, utan att ha förvarnat de andra partiledarna kläcker nyheten att de kommit överens om att han själv ska bli statsminister om alliansen vinner valet.

Peter Eriksson får dela jumboplatsen med Maud Olofsson. Det tycker jag är lite orättvist, men jag misstänker att det beror på att det kan ta ett tag att uppskatta Erikssons humor som ibland glimtar till som pincettprecis knastertorr ironi.

Makthavare och politikerbloggen skriver om samma sak.

Publicerat juni 30th, 2009. Trackback: trackback
  1. Jaxell skrev 1 juli, 2009 klockan 18:46

    Jag tror Erikssons humor bara är rolig för de som tycker (s)om honom, annars är den nog rätt platt och… torr…

  2. Johdan skrev 1 juli, 2009 klockan 21:38

    Nae, jag tror inte det har med vad man tycker att göra utan snarare måste man lyssna på honom tillräckligt länge så att det hinner komma ett skämt.