All kärlek är bra kärlek!

Kyrkostyrelsen föreslår kyrkomötet att besluta att Svenska kyrkan ska ansöka om fortsatt vigselrätt och därmed också gå med på att viga homosexuella par i kyrkan.

Allt annat vore en omöjlighet. I alla fall om Svenska kyrkan har ambitionen att vara en folkkyrka.

När ärkebiskopen Anders Wejryd säger i Svd att ” i ett bibelteologiskt perspektiv är kärleksbudet för oss överordnat andra bud och förbud i Bibeln” sätter han fingret på det som är kärnpunkten i min kristna tro. Störst av allt är kärleken!

En bonus i allt är att det dessutom bara kommer vara en vigselordning. Homosexuella och heterosexuella par kommer alltså vigas på exakt samma vilkor med samma cermoni. För mig känns det väldigt bra att jag, den dag jag eventuellt gifter mig kommer kunna göra det i en ceremoni som inte cementerar heteronormen.

Publicerat juni 12th, 2009. Trackback: trackback
  1. Ett framsteg för alla människors lika värde! « Mona For President skrev 13 juni, 2009 klockan 11:25

    […] bloggare om samma sak: Johdan.se, Bengt […]