The final countdown

Nu verkar det som om rösterna är färdigräknade och personkryssen summerade.

Det slutade med att Miljöpartiet sprängde 11 % och säkrade två mandat. Tyvärr missade vi ett av ”lissabonmandaten” med cirka 2500 röster.

Våra toppnamn Carl och Isabella blir de gröna Svenska rösterna i Bryssel. Zaida, som gjorde en ambitiös och hjältemodig personvalskampanj nådde inte riktigt ända fram men har nog dragit många röster till partiet.

Den största effekten av personvalen ser vi nog hos kristdemokraterna där Alf petade Ella.

Jag undrar vad de som röstade på kristdemokraterna med Ellas löfte om att ta vid där Anders Wijkman slutat i klimatpolitiken ekande i huvudet tycker om att Alf norpade stolen.

Någonting säger mig att Sverige har tappat en klimatkämpe i europaparlamentet och ersatt denne med en avdankad partiledare med otydlig klimatprodil.

Per Gahrton skriver tänkvärt om Alfs petning på Newsmill.

Publicerat juni 11th, 2009. Trackback: trackback
 1. Bengt Held skrev 11 juni, 2009 klockan 15:30

  Menar du verkligen att det största problemet med Alf Svensson är att han inte har den radikalaste miljöpolitiken. Hade du sagt likadant om Ian Wachtmestier kandiderat?

  Givetvis är deras intolerans (främlingsfientlighet för Wachtmeister, homofientlighet från Svensson) värre än att de inte är bäst inom miljöpolitiken hur viktig än miljön är.

  Likadant så menar nog inte de flesta att det värsta med att högerextrema vinner i många länder är att de är ointresserade av miljöpolitik.

  Jag har skrivit en del om Alf Svenssons tidigare homofientliga uttalanden på min blogg Helds HBT-nyheter.

 2. Johdan skrev 11 juni, 2009 klockan 18:04

  Nej, jag menar att det inte är det värsta med Alf Svensson.

  Det jag menar är att de som röstade på kristdemokraterna och trodde att de skulle få någon som gick i Wijkmans fotspår lär bli besvikna.

 3. Roger skrev 11 juni, 2009 klockan 22:09

  Per Gahrton? Kan han inget annat än att raljera?

 4. Johdan skrev 12 juni, 2009 klockan 08:26

  Jodå, han är en j_vel på kaukasisk politik också.