Varför äga om man inte styr? II

Efter en gårdagens artikel i DN har både Maud och Andreas upptäckt att Vattenfall inte alls är några giganter på förnyelsebar energi som de så gärna vill göra gällande.

Båda ministrarna ryter nu till och hotar med att ändra ägardirektiven till det statsägda bolaget. Som vanligt när det gäller den moderatledda regeringen är det bra, men för sent. Och frågan är om det överhuvudtaget händer. Maud har sagt samma sak sedan 2005 och sedan dess har Vattenfalls investeringar i förnybar energi bara sjunkit.

Staten har inte bara ansvar för sin egen verksamhet utan också för den verksamhet man äger. Skrytet om ”Världens mest ambitiösa klimatpolitik” ekar ihåligt när man äger ett företag som är kolkraftskramare.

Läs gärna det jag skrev för över ett år sedan som fortfarade är aktuellt.

Publicerat juni 10th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.