Sociala valet

Jag tror att europaparlamentsvalet kan gå till historien som valet då de sociala medierna slog igenom på riktigt.

Under flera år har opinionsbildningen om priatpartiets fokusfrågor skett på bloggar och facebookgrupper. Man skulle kunna beskriva det som att när andra pertier föddes ur diskussioner på arbetsplatser och på föreningsmöten föddes Piratpartiet i bloggosfären.

Piratrörelsen är den första folkrörelsen som har sitt ursprung på nätet. Och där behåller de fortfarande sin dominans.

För mig har valrörelsen i sociala medier inte bara inneburit en kommunikation med potentiella väljare, det har också varit en fantastisk inspirationskälla.

När man trött och sliten har kommit hem efter en kampanjdag och surfar in på twitter och där möts av ett helt gäng glada gröna som bara öser ur sig pepp om hur bra det går, stiger moralen och man blir direkt sugen på att kampanja mer. Twitter har varit som en egen liten moralmaskin.

Publicerat juni 8th, 2009. Trackback: trackback
 1. Christian Valtersson: Valsummering skrev 9 juni, 2009 klockan 03:10

  […] lugnare över sommaren och sen får vi se vad som händer…Andra som skrivit om valresultatet: Johannes Danielson om den första valrörelsen där sociala medier spelade en avgörande roll, Anders Eriksson om vad socialdemokratin gjorde fel i valet, Peter Gustavsson om klassröstandet, […]

 2. Kajsa skrev 9 juni, 2009 klockan 15:39

  Jag instämmer helhjärtat i det du skriver! Det handlar om kommunikation och kommunikation är så mycker mer fruktsamt än information. De nya sociala medierna är inte något magiskt, de är bara verktyg för oss människor att kommunicera med varandra.

  Tänk att något kan vara så simpelt men ändå så…. fantastiskt :-).

 3. Per Olsson: EP kampanjen i backspegeln skrev 10 juni, 2009 klockan 18:52

  […] Jag är stolt och nöjd, om man får låna uttrycket.//PerFler som pratar om valet: Christian, Johannes, Jonas, Emilia, Mattias, Maria, Fredrik, Karl, Mats, Amelia & så vänstern Upplagd av Per […]

 4. EP kampanjen i backspegeln | www.perolsson.nu skrev 20 maj, 2010 klockan 18:14

  […] som pratar om valet: Christian, Johannes, Jonas, Emilia, Mattias, Maria, Fredrik, Karl, Mats, Amelia & så […]