Carlgren sminkar en gris

Andreas Carlgren skriver går till hårt angrepp mot Miljöpartiets miljöpolitik, eller kanske snarare vår klimatpolitik, i en debattartikel på politikerbloggen.

Han tycker att vi har ”sommarauktion” med klimatmål när vi lyssnar på forskningen och vill sänka EU:s klimatförändrande utsläpp med 80 %.

Vidare radar han upp allting han tycker att den moderatledda regeringen gjort rätt under de knappa två åren som de brytt sig om mänsklighetens största utmaning. Och jag måste säga att han är ganska bra på att sminka grisen.

Bland annat skriver han att regeringen ”ton för ton, skattekrona för skattekrona, har … presenterat hur minskningen ska ske på hemmaplan.” Vid en närmare granskning av regeringens klimatproposition visar det sig att mycket av jobbet redan var gjort innan Carlgren satte sig vid taburetten. Och det jobbet som är kvar ska antingen någon annan göra eller så är det så oangeläget att det kan vänta till nästa mandatperiod.

Vidare skriver han att ”Flyget, liksom som andra transportslag, ska bära sina miljö­kostnader”. Hur motiverar han då att det första regeringen gjorde var att stoppa den flygskatt som de rödgröna hade jobbat fram, just för att flyget skulle bära sina miljökostnader? Redan nu är två år förlorade och ingen vet när flyget väl omfattas av utsläppshandeln.

Så där skulle jag kunna fortsätta och punkt för punkt sminka av den gris som är den moderatledda regeringens klimatpolitik. Anders Carlgren vill nog väl och har nog höga ambitioner, men jag tror att han har fel sällskap för att göra skillnad på riktigt.

Publicerat juni 4th, 2009. Trackback: trackback
  1. Jörgen skrev 14 juni, 2009 klockan 22:32

    Men…heter han Andreas eller Anders? Oavsett hur bra han är på att sminka grisar så tror jag han tycker det är trevligt om hans namn stavas rätt:)