Postkongressposten

Sen igår kväll kom jag hem från Miljöpartiets kongress i Skövde.

Som alltid var kongressen en enormt inspirerande, engagerande och inte en minst våldsamt trevlig tillställning.

Det kändes som att vi är ett samlat parti som inte ryggar för en intern debatt. I de stora politiska frågorna var kongressen överens.

Valmanifestet, den nya arbetsmarknadspolitiken, lika rätts-politiken; allt gick igenom med blott mindre ändringar.

Rent praktiskt är jag också imponerad. Påverkanstorgen fungerade bättre än jag någonsin sett påverkanstorg fungera. Jag tror jag aldrig varit på en kongress eller årsmöte där man får en och en halv timmas sovmorgon sista dagen och ändå hinner med alla beslut med god marginal.

Jag tror vi har påverkanstorgen och den nya tekniken i form av ”Parlamentetmentometrar” att tacka för det.

Som observatör, som jag var, har man chansen att gå på en massa seminarier. Innan kongressen hoppades jag på att de skulle hjälpa mig att förstärka valpeppet.

Seminariet om sociala medier lyckades med det men sen var det lite tunnare med ny inspiration på de övriga jag gick på. Kanske berodde det på att jag har hört det mesta förut. Jag får sluta vara så förbannat välinformerad.

Det som verkligen fick igång valnerverna var Carl Schlyters tal på söndagen. Tack vare svt play har du chansen att uppleva samma sak.

Förutom allt organisatoriskt och politiskt är det ju självklart den stora behållningen den sociala samvaron. Som när man t.ex. sitter och nördgissar vilka som stod på valsedeln till europaparlamentet 2004 klockan 3 på natten.

Publicerat maj 18th, 2009. Trackback: trackback
  1. Kajsa/Spenatmamman skrev 26 maj, 2009 klockan 22:05

    Jaså det var du från Nyköping som var på seminariet, jag funderade på det då, nu kom jag att tänka på det idag igen och insåg att det var så det var såklart.

    Jag var också där (med medföljande barn), annars ”känner” du mig nog mest som @mpgnesta på Twitter, oftast är det jag som twittrar, även om det händer att någon annan också gör det. Roligt att du följer oss!

  2. Johdan skrev 27 maj, 2009 klockan 08:49

    Ja, det var jag som var där. Jag tänkte hälsa på dig men hann inte riktigt. Men jag hoppas att vi ses igen någon annan gång!