Lösningar lösningen på problemet med problemen

För någon dag sedan hade jag en diskussion med en god vän om Miljöpartiets retorik.

Han tyckte att vi hade fastnat lite för mycket i problemen istället för att se möjligheterna.

Jag håller med honom till viss del. Anledningen till att vi kan verka problemorienterade kan vara att vi i 20 år har försökt få andra att få upp ögonen för problemen. Nu har fler och fler upptäckt problemen och vi har helt enkelt inte riktigt fattat att det är dags att sälja in lösningarna.Vi tror fortfarande att vi måste övertyga folk om att problemen finns.

Jag tror att det är viktigt för oss miljöpartister att visa, inte bara i praktiken utan också i retoriken att vi är fokuserade på lösningar. Jag tar med mig det i europaparlamentsvalrörelsen i alla fall.

Om man någon gång skulle tvivla på att vi tror på skapandet av en bättre värld kan man alltid luta sig tillbaka och njuta av de europeiska grönas reklamfilm inför europaparlamentsvalet. Think big – vote green!

Publicerat maj 12th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.