Don’t break the chain

Jag är lite av en produktivitetsnörd, tro det eller ej. Men jag gillar David Allen, hans ”Få det gjort”, Things och allt som organiserar min tillvaro och gör livet lätt att leva. Kanske beror det på att jag har en rutig hjärna eller nåt.

Hursomhelst snubblade jag för några månader över en produktivitetsteknik som otroligt nog härstammar från Jerry Seinfeld. (Snubblingen gick av stapeln på Lifehacker, en mer utförlig beskrivning av metoden hittar ni där)

Historien bakom tekniken börjar med att en ung stå-uppkomiker frågar nämnda Jerry om tips om hur man blir en bra komiker.

Han fick tipset om att skriva något varje dag. Och det låter ju inte så avnacerat, men tipsandet slutade inte där. Jerry uppmanade den unge komikern att skaffa en stor kalender med ett helt år på samma sida, och en stor röd penna. Kalendern skulle hängas väl synlig på en central vägg i bostaden.

Därefter skulle han kryssa för varje dag han skrev någonting. Efter någon vecka borde han ha en liten kedja med kryss i kalendern. Nu gäller det att inte bryta kedjan.

”Don’t break the chain!” sa Jerry, med emfas.

Efter att jag läst om det här för någon månad sedan bestämde jag mig för att tillämpa tekniken på mitt eget bloggande. Varje dag skulle jag skriva något. Om inte i annat syfte så för att träna mig att skriva.Kalenderåsnan

Så mellan den 11 mars och den 8 april skrev jag ett inlägg om dagen. Det kvittade om jag kom hem sent på natten eller hade total torka. Jag skulle inte breaka chainen. Varje dag jag bloggat kryssade jag i den lilla kalendern som åsnan på bilden håller i. (Kalendern är den fantastiska kompakta kalendern, rekommenderas)

Sen kom påsken.

Och jag reste bort en sväng till en till en tillvaro utan både omvärld och internet. Således blev inget bloggat. Jag bröt kedjan.

Sedan har jag dess inte skrivit ett enda inlägg, trots att jag haft saker att skriva om. Jerrys ”Don’t break the chain!” ekar i mitt huvud.

Nu tar jag nya tag, fixar en ny kalender och börjar en ny kedja. Hoppas att jag aldrig någonsin bryter den, ialla fall inte ouppsåtligt.

Publicerat maj 10th, 2009. Trackback: trackback
  1. Erika skrev 10 maj, 2009 klockan 19:57

    Heja!

  2. Semester på riktigt - Johdan skrev 15 juli, 2009 klockan 20:04

    […] Nu åker jag till stugan en sväng. Och eftersom den inte är uppkopplad mot det världsomspännande internettet kommer jag att bli tvungen att göra ett medvetet avsteg från ”don’t break the chain”-strategin. […]