Mera ORD!

I går skrev 50 000 personer högkoleprovet. Sjäv har jag varit en av dem två gånger när jag gick på gymnasiet.

Hela provdagen präglades av en spänning och stämning som man sällan upplever. Vissa år har jag funderat på att anmäla mig till högskoleprovet bara för att känna på stämningen. Men det har inte blivit av. Kanske på grund av att jag är orolig för att fortsätta den nedåtgående trenden i provresultat.

Min absoluta favoritdel var den som alla andra hatade. Många gånger har jag hört hur orättvist det var att just ORD-delen var så oproportionerligt stor jämfört med de andra. Jag var bara lycklig för det var på den delen jag kammade hem de flesta av mina poäng.

Medan andra briljerade på läsförståelse, diagramtolkning eller matematisk logik kunde jag sitta och mysa med att fundera på vad som var den bästa förklaringen till ordet ”konfys”.

Om du vill kan du kastas tillbaka till provsalen genom att göra årets ORD-prov på DN

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Publicerat mars 29th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.