En ny grön giv

I skrivande stund träffas tusen europeiska i bryssel för att sparka i gång europaparlamensvalrörelsen.

Lite avis är jag på de som är där. Det måste vara en speciell känsla att möta alla de gröna partier som gemensamt ska vara det tydliga alternativet till det gråa i världens näst största parlamentsval.

För det är dags för en ny grön giv.

Den prioriterade frågan är föga förvånande klimatet. EU måste ta ledartröjan och behålla försprånget vi har nu när USA bytt till en mer framtidsvänlig administration. Vi har ingenting att förlora på hållbar utveckling.

Med investeringar i ny grön teknik kan vi skapa tusentals ”green collar jobs”. Och jag tror att den gröna europeiska rörelsen kan ”förena dem som är rädda i slutet av varje månad och de som är rädda för planetens undergång” för att låna gruppledaren Daniel Cohn-Bendits ord i Fokus.

Det manifest som de europeiska gröna ska gå till val på finns att läsa här och en debattartikel som Peter och Maria skrivit finns här.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Publicerat mars 27th, 2009. Trackback: trackback

Comments are closed.