Teknikstressberoende

iphone3gJag har varit i telefonköparläge ett bra tag nu. Den telefon jag har nu, som jag köpte som ersättning för en hyfsat bra telefon som gick sönder, är under all kritik.

SonyEricsson har lyckats visa att man kan gå bakåt i gränssnittsevolutionen. Allt är uselt på min lur.

Något som är uselt men också lite roligt är att den som standard har en dyster signal när den lyckas skicka iväg ett sms. Och när batterierna håller på att ta slut ger den ifrån sig ett glatt kvidevitt. Den kanske är suicidal eller har ett trassligt konfigurerat känsloliv, vad vet jag.

Hur som helst tittar jag efter en ny telefon. Eller jag gör snarare som jag brukar göra när jag ska köpa tekniska prylar. Jag bestämmer mig för vilken modell jag vill ha och sen anpassar jag mina behov efter den. Om en pryl som jag vill ha ger mig stötar på 400 V varannan minut tänker jag, ”men vad bra, då får jag hjälp att hålla mig vaken”.

Så nu har jag siktat in mig på en iPhone. Av ekonomiska skäl har jag inte kunnat slå till tidigare men nu, i takt med stigande irritation över min nuvarande telefon har jag börjat titta noggrannare.

Den presentation apple höll i tisdags där de presenterade det nya operativsystemet minskade inte mitt ha-begär. Det är spännande hur apple lyckas få funktioner som funnits i skräptelefoner i tio år att framstå som tekniska framsteg i klass med månlandingen. MMS, klipp-och-klistra och möjligheten att vidarebefodra sms är exempel på det.

Nu är bara frågan om när man ska köpa. Teknikstressen slår in. Man vill ju inte ha lagt ut tusentals kronor på en mojäng om det kommer en ny fantastisk version bara en månad senare. Då hade man ju kunnat vänta lite och få njuta lite av att vara först med det senaste. Åh, ständigt dessa i-landsproblem.

Det är nu ryktena kommer väl till pass. Och rykten om apples produkter finns det gott om. Bland de största i ryktesbranchen är macrumors.com, de har till och med en byer’s guide med gissningar på när nya produkter kommer och om det är köpläge.

Riktigt intrikat och initierat blir det när ryktesjägarna går så upp i varv så att de tolkar allt i sin omgivning. På venturebeat har de grävt ner sig i bokningar för lokaler som apple brukar använda för produktlanseringar, kommande boksläpp om programvara och särskådat varje mening som apples företrädare säger på presskonferenser.

Alla dessa ledtrådar tyder på att det kommer ett nytt operativsystem till Macen och en ny iPhone den 8:e juni.

Så fram tills dess får jag leva med en telefon som är känslomässigt labil.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Publicerat mars 21st, 2009. Trackback: trackback
 1. Roger skrev 21 mars, 2009 klockan 10:59

  Och exakt hur fort kommer du att tröttna på den? Vad behöver du egentligen ha utav en mobil?

 2. Tomas M skrev 21 mars, 2009 klockan 14:56

  Vilken mobil är det du har nu?

 3. Jakop Dalunde skrev 23 mars, 2009 klockan 22:20

  Du kommer inte bli besviken.

 4. Den som väntar på nåt gott har väntat för länge - Johdan skrev 1 juli, 2009 klockan 21:57

  […] mig till tåls några veckor. Har jag väntat många månader kan jag vänta lite till. (Redan 21 mars skrev jag om hur jag siktat in mig på en ny […]