En reserv för gallerierna

Folkpartiet stoltserar med att ha förändrat svensk försvarspolitik i grunden. Endast det utav tradition försvarsvänliga svenska dagbladet verkar bry sig.

Det märks tydligt att hela arrangemanget är en papperstiger, ett skuggspel.

Att inrätta en arméreserv utan att öka anslagen är inte att förstärka svensk försvarsförmåga, det är att låtsas att man förstärker svensk försvarsförmåga.

En jämförelse som genast retar minnet är den så kallade utbildningsreserven som inrättades på 90-talet. De som inte fick göra lång totalförsvarspliktsutbildning skrevs in i utbildningsreserven och på så sätt kunde man låtsas att totalförsvarsplikten fortfarande var allmän.

Det verkar som att ”reserv” är det militära termen för ”att låtsas”.

I reserven ingår bland annat 14 stridsvagnar i ett garage på Gotland. Ett problem med en sådan här reserv är att när, eller snarare om, Sverige angrips militärt är sannolikheten att just det man behöver är 14 stridsvagnar på Gotland inte särskilt stor.

Det enda man vet om framtidens väpnade konflikter är att man inte vet något om dem.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Publicerat mars 15th, 2009. Trackback: trackback
  1. Roger skrev 15 mars, 2009 klockan 17:03

    Personligen tycker jag att Svenska Dagbladet är bra mycket bättre på att skriva objektivt än tex DN. Bara man hoppar över ledarsidorna och vissa krönikor/kommentarer så.

    Hade varit intressant om man kunnat sätta mer fokus på slutklämmen i artikeln.