Else-Marie gräver ett hål

Den kristdemokratiske riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren tycker det skulle vara en bra idé om statsministern avslutade sina tal med orden ”Gud välsigna Sverige”. Det är ingen bra idé.

För det första är statsministern, i alla fall för tillfället, ateist. För det andra skulle det kunna tolkas som att Gud och religion har något slags inflytande över svensk politik.

Else-Maries påhitt är som ett rött skynke för de som är rädda för att religionen får större inflytande över politiken. Det skulle inte förvåna mig om Sturmark & C:O snart ropar på vargen igen och det kommer inte ta lång tid innan förslaget sablas ner av folk som förstå bättre.

I samma stund Else-Marie Lundgren offentliggjorde förslaget grävde hon hålet det kommer läggas i.

Jag är både politiskt och religiöst aktiv och har inga svårigheter alls att hålla isär politik och religion. Jag tror att de flesta som både tycker och tror upplever samma sak.

Politik är en sak och religion är en annan. Sen kan det ena vara en orsak till att man ägnar sig åt det andra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat februari 10th, 2009. Trackback: trackback
 1. Janne skrev 10 februari, 2009 klockan 18:25

  Sjukt, vansinnigt, förlegat. Trams, utan verklighetsförankring.

 2. Martin skrev 10 februari, 2009 klockan 19:28

  Vi har ett religiöst parti i Sverige som landar på helt egna platser i fråga efter fråga. Helt på religiösa bevekelsegrunder med aldrig med ett religiöst argument.
  Ledningen kämpar frenetiskt för att tvätta bort den religiösa stämplen från ytan också kommer såna som Else-Marie inklampade och kastar allt över ända. Underbart befriande för oss som ser det utifrån.

  Det finns religiösa människor i all partier, men bara ett som vill blanda samman religion och potitik. Ett parti med rötter, inte i Svenska kyrkan, utan i en sekt. Det är partiet är KD och för dem håller sig de flesta religiösa människor i Sverige för goda.

 3. John Axel Forsman skrev 11 februari, 2009 klockan 13:09

  Två saker i hennes argumenterande bevisar att hon har väldigt dålig koll. Det enda är: ”I rätt sammanhang tror att många människor skulle uppskatta orden.”

  Kanske, men allting är relativt. Många skulle nog också bli rent förbannade varje gång de hör dem.

  Det andra är: ”Om du frågar folk på gatan om de ber till gud, tror jag att majoriteten skulle svara ja.”

  Med tanke på att en stor del av svenska befolkningen inte tror på gud och att även en stor majoritet av gudstroende eller tvivlare inte har för vana att be till gud tror jag att majoriteten skulle svara ”nej”.