Ofrivillig sökmotoroptimering (del 2)

För ungefär ett år sedan skrev jag om hur värsta schlagern och saffransskorpor var dragplåster till johdan.se.

För ett tag sedan fick jag anledning att ytterligare en gång förbryllas av min hemsidesstatistik. Den 2 augusti rasade över tvåhundra personer in på johdan.se. Vanligtvis brukar jag få max 20 besök per dag, men nu hade något exceptionellt hänt.

Genast börjar min detektivhjärna jobba. Hade jag blivit länkad från en stor sajts förstasida? Hade jag råkat skriva något intressant och läsvärt?

Nej, sökordstatistiken gav en annan bild. De flesta besökarna hade kommit in på min sida genom att söka på ”my holmsten var blev ni av ljuva drömmar” och landat här, där jag under en Tage Danielsson-temavecka publicerat texten till sången som Monica Zetterlund sjöng i revyn ”Svea hund”. Mystiken tätnar.

Min kalender ger vid handen att den 2 augusti 2008 är en lördag. Underligt, tänker jag, då jag brukar ha avsevärt färre besökare på sidan under helgerna.

Då slår det mig. Lördagens höjdpunkt är ju melodikrysset. Kan det ligga bakom glädjesiffrorna? Efter att ha lyssnat på melodikryssets upplaga från den 2 augusti visar det sig att vågrätt 13, två bokstäver, var orsaken till besökstoppen.

Anders Eldeman undrar vem som sjunger en version av ”Var blev ni av ljuva drömmar”. Det rätta svaret lär ha varit My Holmsten.

Det verkar som om jag får vänta på att de stora massorna besöker johdan.se för de tänkvärda texterna och skarpa analyserna. Tills dess får jag nöja mig med melodikrysslösare.

PS.
Det börjar märkas i statistiken att det vankas jul. Sökordet ”saffranskorpor” blir en allt vanligare väg till johdan.se
DS.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Publicerat november 3rd, 2008. Trackback: trackback

Comments are closed.