Man måste börja med de som vill.

Precis gick Peter Eriksson av scenen efter sitt tal på miljöpartiets kommun- och landstingsdagar. Läs talet här.

Han ägnade mycket tid åt turerna kring det rödgröna samarbetet. Som DN också skrivit om. Han påpekade det som bland annat Anders skrivit om. Att vänsterpartiet helt enkelt inte vill vara med. I flera uttalanden i media senaste året har Lars Ohly sagt att vänstern inte är beredda att samarbeta med miljöpartiet och socialdemokraterna innan valet.

Peter fick rungande applåder efter stycket som avslutades med meningen: ”Vår slutsats är att det är bäst att börja med dom som vill”. Och vi vill!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat oktober 18th, 2008. Trackback: trackback
 1. Kalle Larsson skrev 19 oktober, 2008 klockan 19:45

  ”I flera uttalanden i media senaste året har Lars Ohly sagt att vänstern inte är beredda att samarbeta med miljöpartiet och socialdemokraterna innan valet.”

  Förlåt en enkel fråga, men var tusan har du fått det ifrån? Att ett och annat språkrör påstår att (v)i sagt så gör det faktiskt inte sant. Kom gärna med källor!

 2. Johdan skrev 20 oktober, 2008 klockan 09:03

  Hej Kalle!

  Jag rekommenderar dig att läsa Anders inlägg som jag länkat till i texten. Där citeras b.l.a göteborgsposten citerandes kongressen och Ohly:

  ”Förslagen om gemensam valplattform avslogs utan votering. Lars Ohly: ”vi tror inte på modellen att (…) gå till val på en gemensam plattform.” (SR, Göteborgsposten).”

 3. Kalle Larsson skrev 26 oktober, 2008 klockan 11:07

  Jodå, det har jag läst. Men det du skriver är ju nåt annat. ”I flera uttalanden i media senaste året har Lars Ohly sagt att vänstern inte är beredda att samarbeta med miljöpartiet och socialdemokraterna innan valet.” Inte kan du väl mena att om man inte vill ha en gemensam valplattform ’är det samma sak som att man inte vill samarbeta?

 4. Mia skrev 11 november, 2008 klockan 18:55

  Cool, Joh, du har fått kommentarer från kalle Larsson, min tonårstids stora idol, kämte Ali Esbati. Du är en stor tyckare du!!!