Vi vill mer!

SR Sörmland har i mandatperiodshalvtiden frågat nyköpingsbor på stan om de har märkt av att Miljöpartiet sitter med i majoriteten i kommunen.

Föga förvånande är svarar alla ”eeeh, nej, det tror jag inte”. Många är besvikna på att vi inte använt vår vågmästarroll på ett mer radikalt sätt.

Men faktum är att vi inte är vågmästare. Vi är ett av fem partier i den s.k. Nyköpingsalliansen. Som en samarbetspartner är det vår uppgift att samarbeta med de andra fyra partierna, inte att spela ut ”blocken” mot varandra.

Med bakgrund av det och att mp i Nyköping i valet fick 4,8 % och t.ex. centern fick 7,97 % kanske radioreportern borde fråga folk på stan om de märkt av någon centerpartistisk politik i kommunen.

Svaren kommer förmodligen lika föga förvånande bli ”eeeeh, nej, det tror jag inte”.

Självklart vill jag se grönare politik i Nyköping. Samarbetet har inte på långa vägar givit det resultat som man kan kräva av oss. Självklart vill jag mer. Ett hållbarhetsråd och solceller på gripenskolan är ingenting att hänga i julgranen.

Jag hoppas bara att vi i Miljöpartiet i Nyköping kan vara så tydliga och taggade att vi kan vinna väljarnas förtroende för mandatperioden 2010-2014.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Publicerat september 18th, 2008. Trackback: trackback

Comments are closed.