Framtiden är rödgrön

Idag försöker Lars Ohly sträcka ut en hand till s och mp på DN debatt. Han gör det genom att anklaga dem för pajkastning.

Mp och s kräver att v ställer upp på att följa gällande budgetlagstiftning som på vanlig svenska går ut på att staten inte ska göra av med mer pengar än man har, inte köpa saker för pengar man inte har och att det är schysst att betala tillbaka skulder.

Vänstern tycker inte att det här är självklarheter utan vill diskutera en förändring av budgetlagen så att staten får lite friare tyglar i budgeten och kan bränna lite mer pengar än man först tänkte.

Det är dags att haka av vänstern från det rödgröna samarbetet. Oppositionen består av tre partier varav två skriver på DN debatt tillsammans och ett som angriper de andra två i samma forum. Oppsitionen är två partier som fattar vikten av budgetdiciplin och ett som i valrörelsen lovade 200 000 nya ofinansierade jobb i offentlig sektor.

S och mp kompletterar varandra och går tillsammans in i framtiden. Vänstern står still och målar plakat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Publicerat september 12th, 2008. Trackback: trackback

Comments are closed.