If you can’t beat them, ban them.

Svenska FN-förbundet vill förbjuda rasistiska organisationer. Det tycker jag är en dum idé. Det är inte så att jag gillar rasistiska organisationer, det är snarare så att jag inte gillar att tysta folk.

Det känns som ett förbud mot rasistiska organisationer skulle vara att kapitulera i debatten om flyktingpolitiken. Lite ”Nä, nu orkar vi inte diskutera det här med er längre, vi förbjuder er”. Vi måste ta allas åsikter på allvar och ta debatten, oavsett vilka åsikter det än må vara.

För övrigt känns ”Förbjud organisationer som inte tycker som du” som punkt 1 i boken ”Så gör du en diktatur”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat augusti 14th, 2008. Trackback: trackback
  1. Ingrid skrev 16 augusti, 2008 klockan 12:57

    Jag tycker som du!