Max maxar miljöimagen.

max.jpgDen norrländska hamburgerkedjan har gjort det igen. Rätt sak vid rätt tillfälle. Konkurrenterna kan inget göra.

De har på ett till synes ärligt och trovärdigt sätt tagit tag i sin miljöpåverkan. Bröderna Bergfors har inte bara börjat redovisa hur många koldioxidekvivalenter varje menu ger upphov till, de har dessutom bestämt sig för att klimatkompensera hela klabbet. Och inte nog med det, de köper numera bara vindkraftel.

Det är inte första gången MAX ligger före. De var först med att servera snabbmat som inte bara var onyttig. De var först med att vidta åtgärder när det visade sig att flera snabbmatskedjors städare jobbade svart. De fick nästan på egen hand regeringen att backa om sänkta arbetsgivaravgifter för vissa serviceföretag.

Hemligheten ligger i att företagsledningen tror på det den gör, tvekar inte att lägga ner sin själ i visionen och inte betraktar något som omöjligt.

Jag älskar att gå på MAX pr-trick.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Publicerat maj 9th, 2008. Trackback: trackback

Comments are closed.