Om varför mp:s trygghetssystem är bra och varför det aldrig kommer att hända

I helgen tog partistyrelsen beslut om att till kongressen lägga en propostition om ett nytt trygghetssystem. Ut kastas det ögonbrynshöjande förslaget om medborgarlön och in plockas istället det som under det interna rådslaget hade ettiketten ”linje tre”.

Tomas sågar rådslagsprocessen och det hade man nog kunna gjort oavsett hur det hade gått till. Men nu tycker jag att det verkar som att partistyrelsen har satt ner foten någonstans där den borde vara.

Med en myndighet som samordnar ett gemensamt trygghetssystem finns inga mellanrum mellan stolar att falla mellan. Systemet skapar möjligheter att se till en hel individ, inte bara fråga sig om denne faller in under myndighetens kolumn eller ska skickas vidare till nästa.

Trist bara att förslaget aldrig kommer att bli verklighet. Eftersom den borgerliga alliansen tvingat in mp i ett sossehörn måste mp få med sig sossarna på bra förslag. Och eftersom sossarna och facken sitter ihop, och eftersom facken och A-kassorna sitter ihop kommer sossarna aldrig vilja förstatliga A-kassan, hur vänster det än kan låta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat februari 25th, 2008. Trackback: trackback
  1. Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Mp vill samordna trygghetssystemen, en bra idé eller? skrev 25 februari, 2008 klockan 17:56

    […] finns här reella möjligheter att effektivisera och förbilliga hanteringen, medan man samtidigt minskar risken att folk ramlar mellan stolarna. Enda faran är att en sådan myndighet kan bli för mäktig, och […]