Sväng på flödet

Nu har jag raderat ett gäng utkast på blogginlägg som legat och skvalpat i mitt system. Många av dem har jag tagit bort för att de är reaktioner på nyheter som är gamla.

När jag läste innan jag klickade ”delete” funderade jag på varför jag inte publicerat dem. Med bara lite puts hade de varit fullt publicerbara.

Mitt problem med skrivande i allmänhet och bloggande i synnerhet är att jag inte får något bra sväng på flödet. Jag får input från tex en tidningsartikel, känner att jag har en åsikt, tanke eller vinkel som jag vill skriva om. Jag tar fram ett blankt blad, beskriver min input coh där tar det stopp. Jag lyckas inte formulera det där jag tänkte som jag tyckte var smart.

Därför fastnar mina texter ofta i ett utkaststadium i väntan på att jag ska… (den där meningen skriver jag färdigt sen)

Jag tror visserligen inte att ni som läser bloggen egentligen har gått miste om så mycket men när jag fått sväng på mitt flöde kommer ni att gå miste om mindre.


Andra bloggar om: , ,

Publicerat februari 2nd, 2008. Trackback: trackback
 1. Jaxell skrev 2 februari, 2008 klockan 11:12

  Jag känner igen det där. Flöden är bra. Det gäller nog att inte vara så kritisk mot sig själv. Man får skriva några ointressanta och dåligt formulerade inlägg bara för att få upp flödet igen, efter det kommer kvaliteten också.

 2. john skrev 2 februari, 2008 klockan 15:53

  jag skriver mest av pur ilska och skiter i allt. det gör bl.a. att stavningen blir kackig och att det finns en del luckor i mina argument när fucking twingly drar till sig andra ilskna läsare. det är jobbigt. men utnyttjar man inte sitt ilske-momentum så går tillfället ju förbi, precis som du skrev.

  förresten: du borde sparat utkasten till dina memoarer :P

 3. emil. skrev 4 februari, 2008 klockan 21:17

  Lösningen heter iMac…PC är helt ute…så åtti. Har suttit som klistrad i flera timmar och bara njutit av 24” skärmen…allt blir så lätt och roligt med en sån här dator :)