Låt karln bygga en snurra!

snurra.jpegOxelösunds miljö- och samhällsbyggnadsnämnd har satt stopp för en företagare som vill bli självförsörjande på el. Anledningen är att vindkraftverket han vill bygga blir för högt. Det är illa.

Jag tror att just sådana här initiativ är en av lösningarna på Sveriges energiproblematik. En decentraliserad elproduktion där producenten är konsument och när den inte konsumerar, så levererar den el till nätet.

Den socialdemokratiske ordföranden i nämnden säger att den radiomast på 60 meter som redan står på tomten är godkänd enligt ”andra regler”. Jag undrar vilka.

Det är inte sällan man ändrar i detaljplaner för att tillmötesgå lokala entreprenörer. Om sossarna hade ett decentralicerat grönt perspektiv istället för ett grått centralistiskt skulle de nog göra det i det här fallet.

Andra bloggar om: , , , , ,
:i:

Publicerat februari 1st, 2008. Trackback: trackback

Comments are closed.