Ofrivillig sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är som magi för mig. Skäggiga nördar framför matrix-skärmar pillar med variabler jag inte visste fanns för att just bossesträdgårdsarmering.nu ska komma upp som första träff när du söker på betonghäck.

Jag viftar med andra ord i mörker när jag försöker hamna högt upp bland sökträffarna. Konstigt nog har jag två gånger lyckat träffa något.

Länge har jag ridit på vågen som uppstod när jag skrev om ”värsta schlagern”. Jag får fortfarande ett bra antal besök från folk som sökt på ”värsta schlagern +text”.

Nu börjar det lacka mot jul och det syns inte minst på besöksstatistiken på mitt recept på saffransskorpor. Hundratals (nåja, nästan i alla fall) besökare vallfärdar till johdan.se för att få hjälp i julstöket. Min sida kommer, i skrivande stund, upp som andraträff när man googlar på saffransskorpor.

Så, helt oavsiktligt och mot min vilja är johdan.se inte blivit den givna startsidan för de som törstar efter politisk debatt och analys eller underhållande vardagsbetraktelser, utan snarare urartat till ett skumt tillhåll för sötsugna julbakande schlagerkaraokister.

Andra bloggar om: , ,

Publicerat november 22nd, 2007. Trackback: trackback
 1. Christian Valtersson skrev 22 november, 2007 klockan 14:40

  Själv har jag massor med besökare som hittar till min sida efter att ha googlat på ”sex”. Så har det varit sen mitt blogginlägg med rubriken ”mer sex”.

 2. Nikke Lindqvist skrev 22 november, 2007 klockan 19:34

  Skäggig är jag visserligen bara ibland, men pillar med sökmotoroptimering gör jag ständigt.

  Det roliga är att denna typ av sökplaceringar som ni beskriver inte alls är ovanliga. Själv har jag helt oplanerat hamnat väldigt högt upp på sökfraser som Vintertid, Fröken ur, War huh what is it good for, släktträd och pitbull.

  Ibland är det faktiskt så att det bara händer. Sedan är det så att det händer oftare med t.ex. WordPress-bloggar eftersom de är så himla bra på att leda sökspindlarna rätt, Och lättast är det ju förstås att hamna högt upp på sökfraser som det inte råder någon hård konkurrens om (men som många ändå söker på).

  Själv kom jag hit för att du hade ordet sökmotoroptimering i titeln och hade taggat ordet med samma ord. Tror dock inte att du omedelbart kommer att slå dig in på förstaplatserna på det ordet.

 3. ak skrev 24 november, 2007 klockan 09:25

  Herrens vägar äro outgrundliga.