En sak jag noterat med Maud

maud-olofsson.jpgSom måndagsnöje på tåget till jobbet lyssnar jag gärna på ekots lördagsintervju. I lördags intervjuade den kroniskt påläste Tomas Ramberg Maud Olofsson.

I valrörelsen kunde man ofta höra henne börja meningar med orden ”Jag tänker så här… ” eller ”så här brukar jag tänka”. Det var förmodligen meningen att vi som lyssnade skulle uppfatta Maud som en klok, men vanlig person, som tänkt till. Vilket inte är så dumt om folk tänker om en när man är centerledare med ambitioner att regera.

I ekots lördagsintevjustol är hon näringsminister och kan inte vara lika ideologisk och fritänkande. Då krävs nya uttryck.

Flera gånger under intervjun säger hon ”jag noterar” eller ”jag konstaterar”. Bland saker hon noterar finns att moderaterna är för en könsneutral äktenskapsbalk och att skatteverket funderar på någon slags 16-års gräns för skatteplikt.

Att bara notera eller konstatera är skitpraktiskt om man vill lyfta något man tycker men kanske inte vill säga att man tycker. Eller för att, på ett objektivt sätt, lyfta ett faktum man tycker borde lyftas.

Jag skulle till exempel kunna notera att Maud har slutat tänka och börjat notera.


:i:
Andra bloggar om: , , ,

Publicerat november 13th, 2007. Trackback: trackback

Comments are closed.