Grönrött bättre än rödgrönrött

I en intervju i SvD idag kallar Peter Eriksson vänsterpartiet för ”bakåtsträvande och gammalmodig” och tycker att vänstern ska lämnas utanför ett eventuellt regeringsbildande 2010.

Ohly räknade ur sig själv ur samarbetet i förra veckans upplaga av ekots lördagsintervju. Han meddelade där att det inte var aktuellt att samarbeta med s och mp inför valet 2010.

Jag tror att miljöpartiet kan vara en uppiggande och nödvändig vitaminkur för en trött socialdemokrati på samma sätt som socialdemokraterna kan vara en trygg och stabil samarbetspartner för ett miljöparti som fortfarande är ungt. Den korsbefruktningen kommer att vinna valet 2010.

Om det nu om något år visar sig att s och mp tydligt annonserar att man har för avsikt att regera tillsammans efter 2010 tycker jag att det är viktigt att man i samma andetag påpekar att tyngdpunkten i politiken avgörs av väljarna på valdagen. Vill man ha en tydlig grön prägel på regeringspolitiken ska man rösta grönt, vill man ha en rödare politik ska man rösta rött.

Ps.
Intervjuns bästa citat rör regeringens klimatarbete:

-Det är skillnad på att gå framåt i motvind, som vi gjorde, och på att stå stilla i medvind, som de gör nu.

Ds.


Andra bloggar om: , , , ,
:i:

Publicerat oktober 9th, 2007. Trackback: trackback

Comments are closed.