Se hit, programdirektörer!

I nästan alla kanaler på TV går det något inredningsprogram. Det är roomservice, nya rum, äntligen hemma, från koja till slott, bygglov och allt vad det heter.

Som en motreaktion mot alla dessa inredningsprogram har jag en programidé som svenskarna kommer älska. Utredningsprogrammet!

Det kan utformas som en dokusåpa i lagtävlingsform. Två eller tre lag får ett samhällsproblem som tex. fusket i socialförsäkringssystemen. Sen får de två veckor på sig att utreda saken; prata med experter, myndigheter, medborgare och politiker.

På slutet får lagen presentera varsitt slutbetänkande för en minister, ett riksdagsutskott, en kommunal nämnd eller någon annan församling som har med saken att göra, som väljer den bästa utredningen.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag skulle sitta klistrad.


Andra bloggar om: , , , ,
:i:

Publicerat april 13th, 2007. Trackback: trackback
  1. Mia skrev 15 april, 2007 klockan 19:53

    Det är en bra ide. SKulle antagligen göra sig best med typ gymnasieelever eller andra som är berodende av sitt slutbetyg också… Inte bara ett gäng kändiswannabees.

  2. Anders skrev 24 april, 2007 klockan 15:34

    Ja, det är en mycket bra idé! Påminner lite om när man som högstadieelev fick försöka komma på hur skolan skulle kunna spara pengar, och fick behålla motsvarande ett års vinst, i pengar då förstås! Vilken morot!