Historien om Alwa Krabda

Jag och min kollega planerade ett riksdagsbesök för våra medlemmar. Vi hade annonserat i våra nyhetsbrev, muntligt och på vår webbsida. Allt var frid och fröjd.

Två dagar innan besöket skulle gå av stapeln mailar min kollega ut en bekräftelse till de som anmält sig. I mailet finns information om mötestid och -plats, en uppmaning att ta med sig legitimation samt kontaktuppgifter till mig. Min kollega mailar också listan på anmälda till de riksdagsledamöter vi ska besöka. Allt var frid och fröjd.

En dag innan besöket ringer det på min telefon, jag svarar och ungefär följande samtal utspelar sig (fritt från minnet):

- Hej, jag ringer från Riksdagens bevakningenhet, vi har scannat internet och upptäckt att ni har utannonserat ett besök här imorgon.
– Ja, det stämmer.
– Det är mot våra bestämmelser. Det måste vara någon med anknytning till riksdagen som bjuder in till sånna här arrangemang.
– Jaha, men vi har kontakt med några riksdagsledamöter som vi ska träffa där. Det har fått en lista med namn som jag utgår i från att de skickar till er. Men det kanske de inte gjort än?
– Nej, det har de inte. Vet du att det finns en person på den listan som inte ens existerar?
– Eh… va?
– Vi har anmält en människa som inte finns och fått en bekräftelse av er. Det är så jag har fått ditt telefonnummer.
– Okeeej. Nu är inte jag så orolig för att det ska dyka upp icke-existerande personer med giltigt leg på vårat riksdagsbesök, men tack för upplysningen.

Riksdagens bevakningsenhet har alltså hittat på ett namn, registrerat en gratis-epostadress i det namnet och med den anmält sig till vårat riksdagsbesök.

Vi kommer senare i samtalet överens om att jag ska skicka listan på deltagare till honom eftersom riksdagsledamöterna inte gjort det än.

Jag kollar upp de namn på vår deltagarlista som jag inte känner igen mot medlemsregistret och hittar alla utom en: Alwa Krabda. Namnet ger inte heller någon träff på hitta.se så jag utgår ifrån att det är det namnet som är påhittat.

Jag mailar listan utan att ta bort Alwa och lägger till kommentaren ”Det är möjligt att inte alla kommer…”

Det jag undrar nu är: använder sig riksdagens bevakningsenhet ofta av sådana här ”secret service-metoder” för att kolla sin egen säkerhet, tror de att vi har anledning att tro att icke-existerande personer frekvent besöker våra arrangemang, och framförallt, valde de namnet ”Alwa Krabda” för att det förmodligen inte finns någon som heter det eller för att det klingar arabiskt?

Jo, just det, när vi väl kommer till riksdagen är det ingen som kollar leg och får vi ett gäng ”besöksnamnskyltar” i en bunt, inklusive en till Alwa Krabda.

Andra bloggar om: ,
:i:

Publicerat mars 31st, 2007. Trackback: trackback
  1. linda skrev 31 mars, 2007 klockan 14:22

    Ha! Helt sjukt bisarrt ju!

  2. emil. skrev 2 april, 2007 klockan 06:52

    Nej, det är ju jätteroligt, är stolt över den där säkerhetsnissen, trodde sånt där bara fanns på film…hahahhahaha, jättekul juh!!!