Den fnittrande statministern

persson.jpg Just nu går debattens vågor höga om huruvida vår ex-statsminister ljuger eller inte i svts dokumentär. Han har sagt både det ena och det andra om både den ena och den andra. Jag vet inte om han talar sanning eller inte men jag tycker det vore roligast om han ljög.

För då ser jag två möjliga saker som kan ha hänt:

Antingen har vi under tio års tid haft en galen mytoman som stadsminister. En fullständigt oberäknelig och irrationell gubbe som som fnittrande kickar ministrar och ser sig själv som omnipotent allvetare.

Eller så beskådar vi decenniets mest intrikata practical joke. Vår Göran ville spela Fichtelius ett spratt och bestämde sig för att ljuga i hundra timmar. Jag kan tänka hur han fnittrande stänger ytterdörren efter Fichtelius och tänker ”Jag tror han gick på det”.

Oavsett vilket har vi levt i ettt kungarike med en fnittrande statsminister, och det är inte fy skam.

Andra bloggar om: , , , , ,
:i:

Publicerat mars 23rd, 2007. Trackback: trackback
  1. gertrud skrev 23 mars, 2007 klockan 14:34

    fniss, fniss…