Slutet för svenska vargstammen?

Idag vidgar regeringen rätten att skjuta rovdjur som angriper tamdjur. Nu ska man få skjuta rovdjur som hotar tamdjur även utanför hägn. Lagen ska gälla i två år och naturvårdsverket ska kontinuerligt utvärdera hur lagen fungerar.

Jag har tidigare skrivit om det här lagförslaget. Lagen kommer bli svår att efterleva eftersom det kan bli väldigt svårt att bevisa om tamdjuret blivit hotat eller inte.

Jag tycker det är ett konstigt att lagstifta liksom för att ”testa”, särskillt när det gäller en så ireversibel sak som rovdjursjakt.

Det jag funderar på nu är hur regeringen ska återuppliva rovdjuren när det visar sig att lagstiftningen inte fungerar.

Andra bloggar om: , , ,
:i:

Publicerat mars 22nd, 2007. Trackback: trackback
 1. Vargens vän skrev 22 mars, 2007 klockan 23:34

  Läs Jägareförbundets pressmeddelande som gick ut under torsdagen. Många media tog det som det var, med lögner och överdrifter och allt. Privata Affärer. se och Sydsvenska Dagbladet bland annat.
  Jaktvårdskonsulenten i Värmland Gunnar Glöersen har Jägareförbundet uupphöjt till rovdjursexpert i pressmeddelandet. Han är inte mer expert än min gamla mamma. Däremot är han emot rovdjur vad han än säger. Eller också har han sålt sin själ till Jägareförbundet. Hur som helst snackar han väldigt mycket. Om glesbygdens folk som lever under vargoket. GG vet mycket väl att så är inte fallet. Men det är ju Jägareförbundeta linje att gå deras ärnden fast de inte är ombedda att göra det. I vargfrågan agerar förbundet som ett politiskt parti.
  Det ska bli intressant att höra hur Jägareförbundet kommer att kommentera den första varg som fälls i skydd av den nya lagen.
  Läs gärna min blogg. Jag kanske inte har dansat med vargar men det har varit jäkligt nära.
  mvh
  VV