Doppler

doppler.jpgEfter att ha läst Naiv super av Erlend Loe för ett tag var jag sugen på mer, och det fick jag.

Doppler handlar om en man som cyklar omkull i skogen och bestämmer sig för att stanna där och sluta vara duktig. Han blir kompis med en älg och avskärmar sig, så långt som möjligt, från all mänsklig kontakt.

Loe skriver kvickt och bjuder på flera ”skratta-högt-stunder”. Boken beskriver vad som skulle hända om man sket i allt och bara lyssnade på sig själv, att det kanske inte skulle vara så farligt, och det tycker jag är befriande.

Jag kan verkligen rekommendera Loes böcker, mest för språkets och humorns skull, men också för att de är lagom korta, som en chokladpralin ungefär.

Andra bloggar om: , , :i:

Publicerat mars 9th, 2007. Trackback: trackback
 1. emil. skrev 14 mars, 2007 klockan 13:48

  Börjar det inte bli lite väl mycket dagens boktips nu? ;)

 2. Johdan skrev 14 mars, 2007 klockan 16:31

  Jag har varit lite trött på sistone så det har inte blivit så mycket åsiktsbloggande. Bättre bokrecensioner än ingenting, eller vad säger du emil?

 3. emil. skrev 15 mars, 2007 klockan 11:37

  Hahaha…ja, vad sägar jag om det…hehe, den poängen vann kanske du då =)

 4. john skrev 15 mars, 2007 klockan 21:47

  erlend är kung i mitt hem! men jag håller inte med om pralin-liknelsen. släng ett öga på ”expedition L”. fast den är nog mer undantaget som bekräftar regeln kanske. (jag läste den på norska första gången!)

  jag håller inte riktigt med dom som tycker att han mest är rolig. jag tror han egentligen är ganska realistisk och existentiell. men sett utifrån är livet och existensen ganska skrattretande.