SN sätter agendan

SNHäromdagen var jag på möte med de förtroendevalda i Miljöpartiet i Nyköping. Kommunala frågor av varierande karaktär lyftes på bordet.

Det jag slås av är att man är helt vilse i diskussionerna om man inte prenumererar på lokalblaskan Södermanlands nyheter. Nästan allt vi diskuterar har sin bakgrund eller väsentliga fakta levererad av SN.

Det är självklart att lokalmedia ska granska den lokala politiken men när politikerna (vi) börjar agera uteslutande utefter vad som står i tidningen är något fel. De folkvalda måste få bedriva politik utifrån sitt mandat och de de vann valet på, inte vad en politisk journalist skriver i lokaltidningen.

Tills vi politiker och SN har fattat vilka det är som ”är makten” och vilka som granskar den får jag väl köpa en prenumeration på (den i övrigt ganska dåliga) tidningen.

Andra bloggar om: , , , ,

:i:

Publicerat februari 11th, 2007. Trackback: trackback
  1. Jaxell skrev 14 februari, 2007 klockan 05:06

    Flera dagar utan en kommentar, nåväl.

    Trodde du vid det här laget märkt hur mycket makt som ligger hos medierna. Det är bl.a. mediernas fel att statsråd avgår, mediernas fel att minimala felsteg blir feta skandaler och framför allt, om du så vill, mediernas fel att ”fel” personer ibland hamnar vid makten. Egentligen skulle alla politiska nyheter läsas genom partiernas hemsidor, för någon vidare granskning tycker jag att få tidningar står för. De ska man stå för själv genom att läsa agendor och se på debatter.