Det viktigaste du kommer läsa idag

På bloggen Sweden, A Near Perfect Democracy publicerades igår en väldigt bra och käslofylld text som alla borde, nej, ska läsa. Läs texten och tänk efter vad som är nästa steg du ska ta för att förändra den verkligheten.

Publicerat februari 6th, 2007. Trackback: trackback
 1. emil. skrev 6 februari, 2007 klockan 18:10

  Njao…alltså, massor där är ju som du skriver väldigt känslosamt och väldigt förskräckligt, det är det ju så klart inget tvivel om. Men en del i den där bloggen är ju ren vänsterpropaganda som vi redan sett hur det gått med under 12 år nedgång i Sverige. Den delen tycker jag såklart man varken bör eller ska läsa. Men det är var väl ungefär lika förvånande som att att du tycker motsatsen ;)

 2. Jaxell skrev 6 februari, 2007 klockan 19:18

  Håll käften och lyssna istället för att säga emot Emil.

  Skämt åsido, jag förstår inte riktigt vad som är vänsterpropaganda där. Allting som stod i texten var tänkvärt, men ingenting man redan hört. Jag kan inte göra mer än jag gör. Jag tar hand om Chika så gott jag kan och sätter ner foten när jag ser orättvis behandling av kvinnor bland de jag känner. Det händer väldigt sällan, vilket jag snarare tror beror på att jag mestadels väljer respektabelt umgänge snarare än att jag är en ond man som värnar om ”mina egna”.

  Trots att det kan tänkas som en onödig kommentar så måste jag säga att jag, efter att ha läst den där texten, inte har något i mitt eget handlande att försvara eller skämmas för. Däremot hoppas jag att texten kan göra skillnad för de som ser detta runtomkring sig utan att göra någonting. Visst skulle jag kunna gå med i en kvinnojour, men jag tänker då inte skämmas för att jag hellre utnyttjar min tid till att försöka ge mig, Chika och vårat kommande barn en så bra tillvaro som möjligt.

 3. emil. skrev 6 februari, 2007 klockan 22:43

  Jamen, det var ju typ så jag menade. Iaf mest. Nu var det ju flera inlägg i bloggen så det var lite svårt att skriva nått generellt. Jag tror verkligen inte man löser problemen i skolan genom den typ av laisse faire inställning som vissa förespråkar MEN jo, det klart att det vore underbart om det hade funkat men jag tror det är en utopi och jag tror att det genomsnittligt bästa resultatet i skolan nås genom något striktare tag och något fler regler och betyg tidigare.

  Nummer två som jag inte höll med om var en viss del av rösträttsdebatten. Det finns många skäl till varför det är vettigt att inte låta barn rösta. Nästan ännu konstigare är det ju att låta föräldrarna förvalta rösten. Nope…jag tror helt enkelt inte på det…förutom att det ju faktiskt skulle kunna ses som odemokratiskt.

  Nått som är lite intressant är dock att det bara är i Sveriges största företag, staten, som demokrati tillämpas (om man tillåter sig en lite vågad avrundning). I alla andra företag så är det mer eller mindre envälde eller nått litet kluster som bestämmer (samma avrundning). Det roliga är att då är det minsann ingen som bryr sig. Vem av dem som står och skruvar telefoner för SE i Kumla förväntar sig att få välja ny VD eller bestämma vilka som ska sitta på andra nyckelpositioner….dessa företag fungerar i många lägen betydligt bättre än staten. Obs…det här är bara en lite intressant reflektion, naturligtvis ska vi ha demokrati eftersom det är det bästa vi har men jag tror faktiskt inte det är det bästa som skulle kunna finnas. =)

 4. Johdan skrev 7 februari, 2007 klockan 08:59

  Jag tror du har missat min poäng lite, emil. Jag tyckte det specifika inlägget var särskilt viktigt, inte hela bloggen. Tycker du att den är ”ren vänsterpropaganda” tycker jag att du ska skriva det i den bloggens kommentarsfält.

 5. Mia skrev 7 februari, 2007 klockan 13:26

  Jag tycker inlägget var hemskt. Jag orkar inte med hemska saker. Grät två gånger under gårdagens (i och försig extra långa) avsnitt av Greys Anatomy, när hunden dog och när hjärtpatienten dog. Hemskare än så får inte min vardag vara.

 6. Mia skrev 8 februari, 2007 klockan 09:10

  I natt dog min farmor…

 7. emil. skrev 8 februari, 2007 klockan 22:04

  Jag läste allt….

  Självklart är det första verkligen brutalt hemskt och det finns verkligen inget att säga ”emot” det.

 8. Jaxell skrev 9 februari, 2007 klockan 19:57

  kram Mia..