Jag lever i synd och är stolt över det!

DjävulJag skrattade högt i min ensamhet när jag såg resultatet av testet om huruvida jag är kristen. (Hittade testet via theWitch)

Efter att ha fått svara på ledande frågor som ”Tycker du att en gravid kvinna skall ha rätt att mörda sitt ofödda barn?” och funderat på om J.R.R. Tolkien är en av satans apostlar, en dålig författare eller en bra och seriös författare förkunnas följande dom:

Satanisten: Du lever i synd och du är dessutom stolt över det. Enligt dig finns inte Gud och om han finns är han helt onödig. Vi är alla gudar och det finns inget rätt eller fel. Du är onanist såväl som vegan – du njuter av pornografi och allt som är fel.

På den yttersta dagen kommer Satan att välkomna dig med öppna armar och det är först då du kommer att förstå att du har valt fel Herre. Vi ber för dig och om du vill försöka att förändra ditt syndiga leverne så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

Att jag är satanist kom onekligen som en liten överraskning.

Jag läser för tillfället ”Jag har inte sanningen, jag söker den” av KG Hammar och (tack Jakop för tipset). Testet ovan är ett praktexempel på vad KG kallar ”bilprovningstro”:

Man har trettio punkter som skall klaras av för att man ska få köra vidare. tror du på Gud Fader, vår skapare? Tror du på Jesus som Guds son? Tror du på jungfrufödseln? Tror du på undren? …och så skall man pricka av hela vägen.

Huruvida du är kristen handlar om vilken relation du har med dig själv, dina medmänniskor och altet, inte om vilka åsikter du har.

Andra bloggar om: , , ,

Publicerat februari 1st, 2007. Trackback: trackback
 1. Jaxell skrev 1 februari, 2007 klockan 15:05

  Jag hade -220 poäng jag. Lite synd att så många innefattades av samma beskrivning. Finns många satanister i världen.

 2. Emanuel skrev 1 februari, 2007 klockan 16:30

  Men du vet att siten är på skämt?

 3. Mia skrev 1 februari, 2007 klockan 16:51

  Man känner igen dig på underbettet..!!!

 4. Jakop Dalunde skrev 1 februari, 2007 klockan 19:54

  Visst är boken bra? Jag älskar den.

 5. Michel skrev 2 februari, 2007 klockan 08:01

  Men du lyssnar på Tower of Power..? Tack Mia för att du påvisade likheten. Nu förstår jag även hur du kunde göra din rolltolkning av Belial..

 6. Jaxell skrev 2 februari, 2007 klockan 11:42

  Hade varit festligt då med en bild på belial istället för en annan djävul (som för övrikgt faktiskt är ganska lik). Johannes kanske ÄR djävulen? Eller skapad efter hans avbild?

 7. Wennergren skrev 2 februari, 2007 klockan 11:55

  I från John Miltons poem Paradise Lost kan man hämta citatet ”better to reign in hell, than serve in heav’n”. Men det vete fan….

  Kanske folk trasslar in sig i synonymer och liknelser. Måhända det beror på att man i en strävan att förklara något man inte förstår relaterar till något man inte har en aning om…

 8. Jaxell skrev 3 februari, 2007 klockan 12:03

  Insiktsfullt..