Ny i klassen

Idag var jag på mitt allra första bygg- och tekniknämndsmöte. Det var en spännande upplevelse. Eftersom väldigt många var nya i nämnden kändes det lite som första dagen i skolan.

Förmötet med fempartialliansen präglades av en trevande men trevlig samarbetsstämning. Vi är medvetna om att det är vi som sitter i majoritet och vilka krav på diskussionsklimat, ansvarskänsla och enighet den positionen ställer. Det känns bra.

Den nya nämnden hade omtänksamt serverats några relativt okontroversiella ärenden för avgörande. De flesta av dagens detaljplaner skulle ”bara” ut på samråd eller utställning. Det var bara ett som skulle klubbas oåterkallerligt.

När jag för några månader pratade med mer erfarna miljöpartikamrater om hur spännande och intressant jag tyckte nämnduppdraget skulle bli sa de ”Vänta bara” med undertexten ”Du tröttnar snart”.

Det gör jag säkert. Men jag har inga förhoppningar om att förändra världen genom mitt arbete i Nyköpings kommuns bygg- och tekniknämnd, men jag kanske bidrar till en liten förändring i ett litet hörn av världen. Och det är inte fy skam.

Andra bloggar om: , , ,

Publicerat januari 23rd, 2007. Trackback: trackback
  1. emil. skrev 25 januari, 2007 klockan 14:24

    Lycka till, ta nämndarbetet till en helt ni dimension och gör skeptikerna mållösa!