Värsta schlagern!

Markoolio och Linda BengtzingEftersom SR klampat i klaveret och lagt ner min favvowebbkanal SRx har jag tvingats byta till svenssonkanalen Svenska favoriter och stå ut med reklam och putslustiga radiopratare.

Men det kan det vara värt när det dyker upp en sån fullträff som ”Värsta schlagern” med Markoolio och Linda Bengtzing. Det är, som man säger, en hejdlös drift med den moderna schlagern både till text och form. Hääärligt.

Jag tycker alltid det är bra med artister med självdistans och självironi. De senaste åren tycker jag det är Linda Bengtzing som hållit powerschalgerfanan högst och då tycker jag det är en skön självklarhet att hon kan driva med den också.

Andra bloggar om: , , , ,

Publicerat januari 21st, 2007. Trackback: trackback
 1. gertrud skrev 22 januari, 2007 klockan 11:33

  Lite SMASK-känsla över den tycker jag.

 2. Bert skrev 22 januari, 2007 klockan 14:54

  Prova SR Atlas. Definitivt ingen svenssonkanal.

  :)

 3. emil. skrev 23 januari, 2007 klockan 00:57

  Nu har jag skrivit så många inlägg som varit ”emot” på den här sidan så jag känner att jag för jämställdhetens skulle måste kvotera in ett ”för”-inlägg också.

  Jag håller helt enkelt med Johdan till viss del i det här inlägget. Jag saknar också vissa delar av SRs innehåll…framförallt har vissa störtsköna program försvunnit med åren. Dock har jag inte gått över till Svenska Favoriter utan till talbok och mp3…inte fyskam det heller. Dagens talbokstips blir Into Thin Air av Jon Krakauer som handlar om katastrofen på Mount Everest 1996. Den kan läsas antingen som skönt thriller eller faktiskt som en rätt givande psykologisk skildring om personers vägval när ens eget och andras liv står på spel! Jag rekommenderar dock att ni även läser de kommentarer som de omnämnda klättrarna givit på vissa påståenden.

 4. Robert skrev 9 april, 2007 klockan 14:54

  Känns som att man har hört denna låten förut i Smasksammanhang…

  Hahahaa grymt rolig.. Skulle inte förvåna mig om det är någon gamal smaskveteran som skrivit den.. annars vet man ju vart låtskrivaren hämtat inspiration..

  Hoppas svt vågar sig på att sända smask snart så att den hederliga gamla schlagern där folk kan gunga med kommer tillbaka.. samt att en riktig orkester alltid är bättre än samplingar…

  Kanske till och med skulle vara alldeles ypperligt om Linda o Marcoolio ville promota detta som tack för iden ;)

  Ha de gott alla musikälskare!

  Robert

 5. Johdan » Arkiv » Ofrivillig sökmotoroptimering skrev 22 november, 2007 klockan 14:32

  […] har jag ridit på vågen som uppstod när jag skrev om “värsta schlagern“. Jag får fortfarande ett bra antal besök från folk som sökt på “värsta schlagern […]

 6. josefine skrev 27 november, 2008 klockan 17:05

  ni är jätte duktiga =) jag tycker om den här låten =) kram josefine