Metainlägget

Detta är det 102:a inlägget i min blogg. Det är med andra ord dags att blicka tillbaka och se framåt.

Feedback

Nu vänder jag mig till dig som återkommande besökare för att få en liten utvädering. Eftersom jag (precis som toyota) jobbar med ständig förbättring behöver din feedback för att göra sidan bättre. Handlar inläggen om bra saker? Finns det något jag skulle kunna göra bättre? (Jag vet att jag borde skriva oftare.) Är jag för seriös, för opersonlig, för mesig?

Nya kategorier

Trots att jag nästan uteslutande skriver inlägg i kategorierna ”Nyheter – politik” och ”Övrigt” känner jag att jag vill utöka kategorifloran med två nya kategorier. 

 • Meta har ingenting med fiske att göra utan får bli rubriken på inlägg som handlar om bloggen. Som det här.
 • Trams är precis vad det låter som. Ibland vill jag få ur mig skitsnack, dåliga skämt, oväsentliga funderingar och… trams helt enkelt. Det som är märkt med trams är inget att fästa vikt vid. Alls.
Publicerat januari 12th, 2007. Trackback: trackback
 1. Jaxell skrev 14 januari, 2007 klockan 06:27

  Istället för att påpeka att jag tycker du skriver för få inlägg vill jag istället uppmana dig att delta mer aktivt i diskussionerna runt varje inlägg. D.v.s. bland kommentarerna.

 2. Johdan skrev 15 januari, 2007 klockan 17:10

  Jag har haft som ”princip” att svara en eller två gånger i debatter som jag känner behöver det. Efter det har jag känt att jag bara har velat upprepa det som jag skrivit i inlägget, och det är ju onödigt. Eller?

 3. Jaxell skrev 15 januari, 2007 klockan 22:06

  Det beror på, du kan ju knappast täcka allting och förklara varje sida i ett stycke text. Om du tror att dina formuleringar är så väl genomförda att de uppfattas på lika sätt av alla tror du mycket om dig själv. Jag ser gärna att du försöker förklara lite tydligare om jag exempelvis inte skulle hålla med, eller att du kanske håller med och bekräftar om man kommer med ett vettigt motargument. Om inte annat så känns det på så sätt mer interaktivt och det är således roligare att kommentera om man känner att du läser och uppskattar ens engagemang i din sida. Så känner jag som besökare i alla fall. (exempelvis tycker jag inte att ett kort ”jag förstår, jag ska ta det i beaktning” skulle kännas överflödigt som svar nu, om du förstås inte citerar mig rakt av på det =)

 4. Johdan skrev 16 januari, 2007 klockan 09:34

  Många gånger har jag suttit med markören i rutan och tänkt ”Hur ska jag svara på det här då” och så har jag läst vad jag skrivit från början och kommit fram till att precis det jag vill skriva står i inlägget.

  Så istället för att kommentera för kommenterandets skull låter jag det vara och går vidare. Men jag kanske skulle göra tvärtis?

 5. Jaxell skrev 16 januari, 2007 klockan 09:58

  Går det inte att svara på så går det inte att svara på givetvis, men glöm inte bort att bara för att du förstår precis vad du menar i din bloggpost så betyder det inte att jag gör det. =)

  Personligen föredrar jag när kommentarmöjligheten blir till en liten chattbox, sidor känns mer levande och aktiv då. Kommentarerna i min fotodagbok är iofs av lite mer meningslös natur än de i din blogg, men även här behövs ju lite mer aktivitet. Speciellt när du själv inte uppdaterar som mest frekvent. Uttrycket ”göra någonting för görandets skull” har jag aldrig riktigt förstått mig på, så jag brukar svara att jag tycker att man ska göra saker för görandets skull. Tolka det hur du vill, jag ser på det som att vi får se mer kommentarer av dig och att det kanske i längden lockar fler att kommentera (för kommenterandets skull om inte annat)