Saffransskorpor

Om du tröttnat på torra lussebullar är det lika bra att kapitulera och göra skorpor med en gång. Det har jag gjort. Här är receptet. Dubbelkollat, provbakat och klart.

Saffransskorpor

100 g smör
1 paket saffran
50 g mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och hacka mandeln.
Smält smöret, blanda i saffran och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffranssmöret och den hackade mandeln.
Blanda torrvarorna och tillsätt dem lite i taget i saffranssmeten.
Gör en deg och rulla tre längder. Grädda i 10 minuter
Ta ut plåten och skär smala, sneda bitar.
Rosta med snittytan upp i 175 grader i 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.

Som vanligt är det pysselsyster som förmedlat receptet. Tacktack.
Andra bloggar om: ,

Publicerat december 10th, 2006. Trackback: trackback
  1. pelle skrev 18 december, 2006 klockan 15:44

    Hej Johannes, fick din adress av Tua L.
    Sitter och avslutar höstterminen och tänkte att jag kunde berätta om alla mina valthornister, så nu har jag gjort det. (Inte mycke att orda om alltså…)
    Spelar du ngt? lr har du sålt ditt horn?
    Ha en go jul och lev livet…
    Pelle Andersson Kumla

  2. saom skrev 19 december, 2006 klockan 00:36

    Mums, ser supergoda ut. Tack för tipset!

  3. Mia skrev 27 december, 2006 klockan 09:54

    Grattis på namnsdagen dårå.

  4. asil skrev 17 januari, 2009 klockan 14:35

    Gjorde dessa och det var det bästa receptet jag provat hittills:D Tackar:)

  5. Bakrecept kakor bullar recept scones andra bakverk skrev 10 oktober, 2009 klockan 23:28

    Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Snart är det ju jul igen, då blir det massor med bakning. :D
    Fin blogg du har förresten, Kram!
    Lussebullar / lussekatter recept