Saffransskorpor
Om du tröttnat på torra lussebullar är det lika bra att kapitulera och göra skorpor med en gång. Det har jag gjort. Här är receptet. Dubbelkollat, provbakat och klart.
100 g smör
1 paket saffran
50 g mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och hacka mandeln.
Smält smöret, blanda i saffran och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffranssmöret och den hackade mandeln.
Blanda torrvarorna och tillsätt dem lite i taget i saffranssmeten.
Gör en deg och rulla tre längder. Grädda i 10 minuter
Ta ut plåten och skär smala, sneda bitar.
Rosta med snittytan upp i 175 grader i 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.
Som vanligt är det pysselsyster som förmedlat receptet. Tacktack.
Andra bloggar om: Recept, julbak
Hej Johannes, fick din adress av Tua L.
Sitter och avslutar höstterminen och tänkte att jag kunde berätta om alla mina valthornister, så nu har jag gjort det. (Inte mycke att orda om alltså…)
Spelar du ngt? lr har du sålt ditt horn?
Ha en go jul och lev livet…
Pelle Andersson Kumla
Mums, ser supergoda ut. Tack för tipset!
Grattis på namnsdagen dårå.
Gjorde dessa och det var det bästa receptet jag provat hittills:D Tackar:)
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Snart är det ju jul igen, då blir det massor med bakning.
Fin blogg du har förresten, Kram!
Lussebullar / lussekatter recept