Politik ingen vill stå för

SverigedemokraternaI Landskrona fick Sverigedemokraterna 22% av rösterna i kommunalvalet. När SVTs faktum gör reportage om SD i Landskrona försöker de få hitta folk på stan som röstat på SD. Bara en vill prata med reportern om SD.

Enligt Dagens samhälle står 29 av de 281 kommunfullmäktigestolar SD fick tomma. (Varav två i min hemkommun Kumla).

Här har vi en politisk kraft som fått stort stöd hos väljare lokalt. Men få vågar stå för politiken de för. I 22 kommuner vill ingen föra dess talan.

Vad beror det på? Skäms folk för sin åsikt? Varför är det ingen som vill säga det som ”alla” tycker?

Ska man kunna kräva av väljare att stå för sitt val och försvara det?

Det är svårt att bemöta politik ingen driver.

Andra bloggar om: , ,
Pingat på intressant

Publicerat december 4th, 2006. Trackback: trackback
 1. Sven-Olof skrev 5 december, 2006 klockan 00:18

  Håll koll på siffrorna!! Enligt valmyndigheten är det totalt 20 tomma stolar tillhörande Sd. Av dessa är 15 tomma stolar i kommuner där Sd inte ens ställde upp!! Dvs inte hade en valbar lista, och inte deltog i valet. Att människor trots detta la sin röst på Sd säger mer om de andra partierna än Sd. Av de återstående 5 är flera avhopp beroende på de attacker som skett, av vänsterextremistiska odemokratiska rörelser på Sverigedemokrater, bla i Eslöv. Dessa 5 tomma stolar representerar således 1,8 % av Sd:s stolar. Ingen uppseendeväckande hög siffra, då Sd ej hade tillräckligt med namn att täcka upp eventuella avhopp i många kommuner. Inte ens sd hade räknar med en sådan valsucce. I slutet av mandatperioder är det inte ovanligt med 15-25% avhopp i vissa partier(mp bland annat)

  Sen till faktum!! Nästan skrattretande! Vem med vettet i behåll väljer att uttala sig när Svt:s mest vinklade och mest marxismanstruka redaktion kommer stickande med en mikrofon? Alla vet ju att det blir sanslöst vinklat! Vilket det blev, då Faktumredaktionen i förväg var medveten om att de gick ut med felaktiga siffror, men ändå valde att redovisa dessa.

  Bra att svt valde att lägga ner det programmet. De borde bara haft vett att avstå firandet av castro i lördags med..

  MVH Sven-Olof

 2. brtkrbzhnv skrev 6 december, 2006 klockan 22:56

  Ja, så går det förstås när samhället stigmatiserar något mer eller mindre harmlöst: det lär inte vara lättare att få prostituerade, hiv-smittade eller pedofiler att ställa upp med bild i tv-rutan, för att nämna några andra grupper som enkelt kan dölja sina stigmata.

  Det är klart att man skäms om man riskerar att bli utesluten ut fackförbundet, sparkad från jobbet och av samhällsmajoriteten sedd som en det är något allvarligt fel på!