När Göran är borta dansar sossarna på bordet

OpinionRegeringspartierna tappar stort i SIFOs novembermätning.

Den nuvarande regeringen har gjorde under valrörelsen inte någon hemlighet av vad de tänkte göra med bidragssystemen. Nedskärningarna i A-kassan är ingen överraskning för väljarna.

Jag tror att en av anledningarna till att väljarna röstade fram en borgerlig var för att man ville bli av med Göran Persson. Man kunde tänka sig en fyrårig ökenvandring för att bli av med buffeln som bitit sig fast vid makten.

Nu när Göran inte syns (och därmed inte finns) längre är det fritt fram att sympatisera med sossarna igen.

DN och SvD skriver också om undersökningen.
Andra bloggar om: , , ,
Pingat på intressant

Publicerat november 19th, 2006. Trackback: trackback
 1. Jaxell skrev 19 november, 2006 klockan 22:58

 2. Johdan skrev 19 november, 2006 klockan 23:04

  Då tittar vi lite på hur underökningen gick till: Mellan den 6 och 16 november frågade SIFO 1 903 personer ”Vilket parti skulle du rösta på i riksdagsvalet om det var val i dag?”.

  Det tycker jag är ett tillförlitligt urval och den enda fråga som är relevant i den här typen av undersökningar.

 3. Jaxell skrev 20 november, 2006 klockan 00:40

  ”Det är grundfrågan i SIFOs Väljarbarometer. Svarar man inte på den frågan får man frågan om vilket parti det lutar mot. Om man inte vet vilket det lutar mot får man frågan vilket parti man tycker är minst dåligt. De allra flesta ger dock svar på den första frågan.”

  Det tycker jag låter luddigt nog. Vad hände med alla som lät bli att rösta? Sedan att kvällstidningarna dessutom tycker om att sätta överdramatiska rubriker på alla förslag som kommer, och använda ord som ”straffa”, tycker jag nog spelar sin del i att göra folk tveksamma.